contact
contact
alle opleidingen

COMING SOON – Retorica: argumenteren en overtuigen

In de opleiding retorica leer je hoe je argumenten opbouwt en structureert. Leer reflecteren en redeneren zoals de oude meesters, verfijn je stellingen en ontdek hoe je anderen van je standpunt kunt overtuigen.

Retorica
Overtuigen
Redeneren
Altis-conflicten-op-werkvloer

In de opleiding retorica leer je hoe je argumenten opbouwt en structureert. Leer reflecteren en redeneren zoals de oude meesters, verfijn je stellingen en ontdek hoe je anderen van je standpunt kunt overtuigen.

Waarom deelnemen? Samenvatting
In-company

Contacteer ons voor een offerte op maat

Voor deze opleiding kan u gebruik maken van de KMO-portefeuille. Meer informatie over de KMO-portefeuille vindt u door op de knop hieronder te klikken.

Registratienummer DV.0235437

logo-kmo
Contacteer ons

Het programma

why-participate

Voor wie is deze opleiding?

Overtuigen gebruik je altijd en overal. Deze opleiding is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een methodologie om argumenten uit te denken en ze in te zetten zodat ze overtuigen.

1

Ontdek de kracht van retorisch denken

Retorica omvat een reeks redeneertechnieken die je helpen om je gedachten te ordenen en er structuur aan te geven zodat je argumenten kunt ontwikkelen waarmee je anderen kunt overtuigen. Retorische logica staat je toe om denkfouten te ontmaskeren bij jezelf en bij je tegenstander en dwingt je om je in te leven in de leefwereld van je gesprekspartner.
2

Leer hoe je anderen overtuigt

In deze opleiding leggen we uit hoe ethos (karakter), logos (logica) en pathos (emoties) ingezet kunnen worden om te overtuigen. We tonen aan waarom het belangrijk is om eerst het vertrouwen te winnen van je publiek en hoe je dat het beste aanpakt. Tenslotte tonen we hoe je met een goed gestructureerd argument en een goed gevoel voor timing al heel wat winst kunt boeken.
3

Breng retorica in de praktijk

Aan de hand van praktische oefeningen en retorische groepsspelletjes zorgen we ervoor dat je de technieken in de vingers krijgt en meteen kunt toepassen. We leggen ook voortdurend de link naar praktijkvoorbeelden en tonen aan wat je kan leren van retorische talenten in binnen- en buitenland.

Vraag & Antwoord

faq

Hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding duurt ongeveer 6u zonder rekening te houden met pauzes. Na de inschrijving krijgt u een gedetailleerd overzicht waarop staat aangegeven van hoe laat tot hoe laat de opleiding doorgaat. Een in-company opleiding wordt uiteraard afgestemd op de voorkeur van uw organisatie.

Hoe betaal ik met de KMO-portefeuille?

Met de KMO-portefeuille kan u tot 30% korting krijgen op de inschrijvingsprijs. Dit percentage geldt voor kleine ondernemingen. Middelgrote ondernemingen krijgen 20% steun. Om van de subsidie gebruik te maken, logt u in op de website van de Vlaamse Overheid en volgt u de stappen zoals daar aangegeven.

Meer informatie vindt u hier.

Kan de opleiding ook in-company worden georganiseerd? Ook digitaal?

U kan deze opleiding ook exclusief voor uw bedrijf (in-company) aanvragen. De opleiding gaat dan door op uw bedrijfsterrein. Het is ook mogelijk om indien gewenst de opleiding digitaal te organiseren. Contacteer ons via inschrijvingen@altisbrainacademy.be voor een offerte op maat!

In welke taal wordt de opleiding aangeboden?

De opleiding kan in het Nederlands en het Engels worden besteld. Wij zullen de opleiding binnenkort ook in het Frans aanbieden.

Ik wil meerdere medewerkers inschrijven. Krijg ik een aangepaste prijs?

Wij bieden inderdaad een groepskorting aan op de inschrijvingsprijs indien u meerdere medewerkers voor dezelfde opleiding wilt inschrijven. Contacteer ons op inschrijvingen@altisbrainacademy.be voor een offerte op maat!

Oprichter Altis Brain Academy Jan-Albrecht Jost
1580898664230

Docent

Jan-Albrecht Jost is de oprichter van Altis Brain Academy, dat zich toespitst op het bijbrengen van vaardigheden die nodig zijn om optimaal breinwerk te kunnen verrichten. Jan-Albrecht Jost heeft 10 jaar als bedrijfsconsultant gewerkt en heeft vanuit die praktijkervaring de opleidingen van Altis ontwikkeld.

Vragen?

Heeft u een vraag over deze opleiding of wenst u bijkomende informatie?